EcoSophia

EcoSophia nodigt je uit tot een wandelende initiatie bosbaden en een volwaardige onderdompeling in het bos. Je kan het een meditatieve wandeling of een wandelende meditatie noemen.
Beleef de natuur, het bos met al zijn bewoners met je volle aanwezigheid en met speciale aandacht voor al je zintuigen.
Leer of leer jezelf opnieuw verbonden te voelen met alles wat er leeft.
Met enkel aandacht voor het “nu” door natuurlijke, praktische en efficiënte oefeningen die je nadien altijd zelf kan herhalen.
Een echte natuurbelevenis !
Welkom !

Voordelen

Jouw immuunsysteem versterken
Jouw welzijn verbeteren
Stress verminderen
De kracht van je zintuigen versterken
Je relatie met de natuur en zijn bewoners ontwikkelen

(Ecologische) Transitie

"Zorg voor jezelf, zorg voor anderen, zorg voor alles wat ons omringt".
Respect ontwikkelen voor de natuur.
Bewust worden van alles wat leeft.
Versterken van de band met tussen Mens en Natuur.
Zich volledig los en vrij maken om beter te (her)connecteren met de Natuur.

Mouse

Onze Activiteiten


EcoSophia biedt activiteiten voor groepen, bedrijven, verenigingen, families en kinderen.
Raadpleeg onze kalender voor de vaste activiteiten.
Of contacteer ons voor een natuurbelevenis op maat.

Featured Box Image

Sylvotherapie
Bosbad - Walk & Talk - Ecotherapie

Kinderen, ouders en families, in groep, individueel of als onderneming of vereniging. Iedereen vindt plezier en energie in één van onze activiteiten. Oprecht plezier en diepe energie die ons worden aangeboden door de hartelijke verwelkoming van de Ardense bossen.
“Je bent, dus ik ben”. een authentieke verklaring van onderlinge afhankelijkheid die de mens bindt aan zijn ontmoetingen, zijn invloeden, zijn roots en zijn omgeving. EcoSophia, een nieuwe benadering van relationele ontwikkelingen.


*vanaf 20,00 euro/pp.Featured Box Image

Verbijf
Mid-week & weekend

Word een speler in de Ecologische Transitie en neem tijd voor jezelf, tijd om jezelf te “deconnecteren” en tijd om jezelf beter te voelen. Kom genieten van de gastvrijheid en de lokale gastronomie bij één van onze kwalitatieve partners die u hartelijk verwelkomen in het hart van de Ardennen. Herlaad uw batterijen en neem voor een paar dagen afstand van uw dagelijkse beslommeringen. EcoSophia, een nieuwe benadering van de relatie van de mens en de veelzijdigheid van de aarde.


Featured Box Image

Workshop
De Kleine Boswachters

Gericht op kinderen: de biodiversiteit al spelende ontdekken, luisteren naar anderen, het respecteren van verschillen om een gevoel van verbondenheid te ontwikkelen tot de grote gemeenschap van alles wat leeft. Gevoeligheid ontwikkelen en het leren respecteren van en werken met de natuur maken deel uit van de onderdompeling in het bos en de verandering van de seizoenen. Het herontdekken van onze eerste stappen is een tijdloze vaardigheid die een leergierige mindset ontwikkelt tegenover de uitdagingen van het elke dag. “Het gebruik maken van het bos” ontwikkelt bij kinderen een aanpassingsvermogen dat de kwaliteit van hun relatie met de natuur en de maatschappij verhoogt. Dit heeft een zeer positieve invloed op hun geestelijke gezondheid en algemeen welzijn.

Visie & Missie

Ervaringen

Open Imagination

sEnsibiliseren

Open Imagination

Co-existeren

Open Imagination

zOrgen

Open Imagination
Open Imagination

obServeren

Open Imagination
Open Imagination

harmOnie

Open Imagination

OorsProng

Open Imagination

Habitat

Open Imagination

MIlieu

Image

Vragen?

Stuur ons een mail en we komen met plezier bij je terug binnen de 24 uur of bel ons voor meer informatie.

Image

Cadeaubon

Wil je iemand de geweldige ervaring van een bosbad cadeau doen?
Contacteer ons per mail of bel ons.
Al onze cadeaubonnen zijn 12 maanden geldig.

Image

Certificaat

Laat uw kind het “Kleine Boswachter” certificaat verdienen. Bekijk onze Module: Workshop “De kleine Boswachters”.

Videos

Patrice Deguelte

presenteert

EcoSophia

EcoSophia

bij

VivaCité

EcoSophia

presenteert

Impressie bosbad in Awenne

EchoSophia

"Zaterdag 26 maart kreeg ik de gelegenheid een "bosbad te nemen" en, ook al leef ik in de nabijheid van bossen en wandel ik regelmatig, toch was dit bosbad een nieuwe inspirerende ervaring. Het feit deze ervaring zonder woorden maar in gedeelde waardering te mogen beleven is heel uniek. Het openbaarde onze diepe verbondenheid met een natuurlijke omgeving maar ook met de medewandelaars die elk op hun eigen ritme in de ervaring onderdompelde. Heel uniek zoiets te mogen delen met anderen in deze hectische tijden. Zeker een aanrader !"

Sylvia M. Grupont

"Mijn eerste bosbad met Linda was een openbaring. In stilte met een groep door het bos wandelen heeft iets magisch. Je opent al je zintuigen om je volledig te focussen op de natuur in al z'n aspecten: indrukken, geluiden, geuren, ... met een beetje geluk kan je zelfs de aarde zien ademen. Een echte opkikker!"

Joke B. Brussel

“Ik wist niet wat te verwachten maar was nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen. De initiatie van het EcoSophia bosbad op een zonnige zondagvoormiddag was een heerlijke belevenis. Ook al waren we in groep, de stilte die er heerste bracht me helemaal tot rust en tot écht genieten. Het is een heel andere belevenis dan wanneer je met vrienden het bos intrekt. Zoveel meer deugddoend en ideaal om op maandag totaal ontspannen een nieuwe werkweek te beginnen.”

Siska S. Diepenbeek

"... Wat ik me tijdens de drie uur durende wandeling door het bos met Patrice het meest gerealiseerd heb, is dat het hoog tijd is om terug te keren naar het essentiële. Dat wil zeggen naar iets dat wezenlijk is. Je zou het een bepaalde vorm van spiritualiteit kunnen noemen. De vibraties van het bos voelen, de energie door je heen laten stromen, denken aan de onderlinge afhankelijkheid tussen deze beplanting en onszelf, dat is wat Patrice me laat beleven. Ik was verbaasd over de emotie waarmee hij zijn visie op het bos kon overbrengen, als een metafoor van ons leven..."
Lees meer

Claire The Green Geekette Visit Ardenne

Team EcoSophia.

Designed by 17eleven

It's not about us
It's about nature
And how to (re)connect
Chrome